Toon menu
17-05-17
Wandelingen Zonneberg

Wandelingen Zonneberg

Meer te weten komen over Zonneberg of genieten van het prachtige uitzicht vanop de berg? Neem dan deel aan één van deze wandelingen op Zonneberg. De volgende wandeling is gepland op:

  • 18 juni (10u-12u)

Inschrijven kan via deze link.

De wandeling vertrekt aan de ingang van het terrein van Zonneberg/Terranova Solar:

Werfkeet Terranova Solar

Callemansputtestraat 92
9940 Rieme

De meeste GPS'en sturen bezoekers langs een afgesloten weg en niet langs de pas aanlegde weg op het industrieterrein. Volg dus best niet je GPS maar wel deze wegbeschrijving. Komende van Zelzate of van Gent neem je op de R4 (=R4 west tussen Gent en Zelzate) de afrit Rieme. Je rijdt het dorp van Rieme helemaal door, voorbij de kerk (aan je rechterkant), tot aan de Bombardementstraat (aan je linkerkant). Je slaat de Bombardementstraat in. Vanaf hier staan pijlen richting Terranova Solar. Gewoon volgen, op de rotonde de eerste afslag, je kan de Zonneberg niet missen. 

 

Wil u graag met uw school, bedrijf, vereniging of met een groep vrienden Zonneberg bezoeken met een gids? Dat kan! Mail gerust uw vraag naar info@meetjeslandsegidsen.be.

Event 'Droom van groene stroom'

Trends in de energietransitie  

15 februari 2017 - Gent, Nieuwe Zebra

 

Op woensdagavond 15 februari 2017 organiseerden Zonneberg en Lampiris het event 'Droom van groene stroom'. Samen met een aantal experten blikten ze vooruit op de energie van de toekomst.

 

Programma:

moderator: Nic Balthazar

19u Verwelkoming - Frank De Mulder - Voorzitter cvba Zonneberg

19u10 Het klimaat verandert... en wij? - Ignace Schops, lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore en biodiversiteitsambassadeur van het Europees Parlement

19u30 Duurzame energieproductie: de trends - Bram Claeys, algemeen directeur ODE

19u50 Groene waterstof - Noël D'hondt, projectmanager Terranova Solar, en Isabel François, Waterstofnet

20u10 Groene energie: hoe vraag en aanbod afstemmen? - Tom Van De Cruys, CEO Lampiris

20u30 Vraaggesprek met de zaal olv Nic Balthazar

20u50 Afsluiter -  Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie

21u Receptie

 

Van groene stroom naar waterstof voor wagens?

Zonneberg onderzoekt het samen met 20 andere bedrijven in een onderzoeksproject. Bekijk de reportage van Kanaal Z.

Zonneberg en Lampiris werken samen

Zonneberg en Lampiris gaan samenwerken. Lampiris neemt de groene stroom af van Zonneberg. In België levert Lampiris stroomt aan 1 miljoen tellers. Lampiris maakte dit filmpje over Zonneberg.

Zonneberg in nieuw tijdschrift M!

Lees hier het volledige artikel.

Zonneberg in epische film 'Ghent in Motion'!

Zin om boven Gent, de haven en Zonneberg te 'vliegen'? Bekijk dan hier de film 'Ghent in motion'. Het hele project kwam tot stand via crowdfunding. 

1 jaar Zonneberg in HavenTV

Bekijk hier de reportage over 1 jaar Zonneberg in HavenTV

27-06-14
Terranova Solar beste Europese solar project!

Terranova Solar beste Europese solar project!

Tijdens de Inter Solar beurs in Munchen op 4 juni, werd Terranova Solar verkozen tot beste Europese solar project van 2014. De nieuwe bestemming die Terranova Solar gaf aan een sterk vervuilde grond, de innovatieve technieken waarmee een hoge performatie wordt bereikt en het initiatief tot het oprichten van de coöperatieve vielen sterk in de smaak bij de jury. Een award om trots op te zijn!